Juhana
Helmenkalastaja

Juhana Helmenkalastaja on 38-vuotias paljasjalkainen turkulainen, kylmää pelkäämätön Pohjois-Karjalan poika. Juhanalla on yli 25 vuoden käytännön kokemus erilaisista myynti- ja asiakaspalvelutehtävistä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on kouluttanut yli 12000 myynnin ja asiakaspalvelun ammattilaista.

Hän on yksi Suomen parhaista vähittäiskaupan myynti- ja asiakaspalveluvalmentajista ja pyörittää harrastuksekseen myös rakennustoimistoa.

Juhana oli mukana Suomen ensimmäisessä Diili-ohjelmassa vuonna 2005. Vaikka rahkeet eivät tuolloin voittoon asti riittäneetkään, niin Juhanan monisärmäinen persoona herätti jo tuolloin runsaasti tunteita kansalaisten keskuudessa. Diiliä seurasivat lukuisat televisio-ohjelmat ja koulutustilaisuudet ympäri Suomea. Kokenut ja karismaattinen Juhana on edelleen kysytty myynnin- ja asiakaspalvelun valmentaja.

Elokuussa 2009 Juhana ilmoitti vetäytyneensä eläkkeelle. 14-vuotiaana työuransa aloittanut Juhana hyppäsi kymmenien työvuosien jälkeen hetkeksi pois työelämän oravanpyörästä ja vietti hyvin ansaitun sapattivuoden mm. moottoripyöräillen maailmalla. Luppovuoden jälkeen Juhana on jatkanut työuraansa mallikkaasti ollen jopa ahkerampi kuin aikaisemmin – useinhan sanotaan, että eläkeläiset ne vasta kiireisiä ovatkin.

Revanssia Diilistä hakeva Juhana ehtii töidensä ohella harrastaa prätkäilyn lisäksi juoksemista, asuntosijoittamista, remontointia, luovaa ajattelua sekä maailmanparannuskeskusteluja naisten kanssa.

Hyväntekeväisyys Diilissä Juhana Helmenkalastaja kerää varoja Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle. Katso Helmenkalastajan haastattelu MTV3:n sivuilta.

Tyyliään Diili-ajoista aika radikaalisti muuttanut veijari on myös maailmanmestari. Toukokuussa 2011 hän voitti Norjassa pidetyssä World Beard and Moustache Championships -kilpailussa Dali-viiksien maailmanmestaruuden.

Juhana Helmenkalastaja

  • Syntynyt 1974 Turussa Heidekenillä

  • Entinen nimi: Mikko Juhana Närhi

  • Helmenkalastaja since 1997

  • Dali-viiksien maailmanmestari 2011

  • Osallistui 1. Diiliin 2005

  • Kilpaili hyväntekeväisyys Diilissä 2013

  • Osallistui Selviytyjät Suomi 2018

  • Slogan: Never give up - Luovuus ja periksiantamattomuus palkitaan!